Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Drie keer meer illegalen opgepakt op parkings Vlaams-Brabant

Drie keer meer illegalen opgepakt op parkings Vlaams-Brabant

Vorig jaar werden zo’n 41 illegalen opgepakt op parkings in Vlaams-Brabant die door zich te verbergen in een vrachtwagen, de grens met Frankrijk wilden oversteken. De aanhoudingen gebeurden voornamelijk op de parkings langs de E40 in Groot-Bijgaarden en Rotselaar.

In 2013 werden op de verschillende parkings in onze provincie 13 illegalen opgepakt, vorig jaar 41. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). In het verleden vonden de meeste aanhoudingen plaats in West-Vlaanderen.  Maar intussen  verplaatst het fenomeen zich blijkbaar naar Vlaams-Brabant. De parkings in Rotselaar en Groot-Bijgaarden zijn de belangrijkste zwarte punten.

Maar het aantal arrestaties in onze provincie blijft een relatief gegeven. In totaal werden in ons land vorig jaar immers 1891 illegalen opgepakt die via vrachtwagens de grens met Frankrijk wilden oversteken. Een stijging met 42% in vergelijking met 2013. Via de haven van Calais proberen de illegalen vervolgens Groot-Brittannië te bereiken.