Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duboislaan blijft toch open na protest van Sint-Genesius-Rode

Duboislaan blijft toch open na protest van Sint-Genesius-Rode

In Hoeilaart blijft de Duboislaan, die door het Zoniënwoud loopt, dan toch open in twee rijrichtingen. Het plan was oorspronkelijk om vanaf 18 oktober eenrichtingsverkeer in te voeren voor de werken aan het ecorecreaduct De Priorij. Maar dat gaat niet door na protest van het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode.

Zowat een jaar lang zou het verkeer op de Duboislaan enkel mogelijk zijn vanuit Hoeilaart naar Ukkel en Sint-Genesius-Rode. Dat was niet naar de zin van die laatste gemeente. Het gemeentebestuur laat nu weten dat de plannen aangepast zijn. “Afgelopen week werd de gemeente ingelicht over het voornemen van het Agentschap Wegen en Verkeer om de Duboislaan gedeeltelijk af te sluiten vanaf 18 oktober”, klinkt het op de website van Sint-Genesius-Rode. “Door reactie van de gemeente en na constructief overleg met alle betrokken partijen wordt dit voornemen niet uitgevoerd. De bestaande signalisatie op het kruispunt bij de aansluiting op de Ring blijft behouden. Er wordt gekozen voor een pragmatische oplossing met voorzichtig vertraagd verkeer in de 2 richtingen.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.