Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste Belgische A400M geland op militaire luchthaven Melsbroek

 

Eerste Belgische A400M geland op militaire luchthaven Melsbroek

Vandaag is de eerste Belgische A400M geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. In totaal zal Defensie acht toestellen van dit type in gebruik nemen. De vliegtuigen moeten de bekende werkpaarden van de Belgische luchtmacht, de C-130’s, vervangen.

Vorige maand landde al de A400M van het Luxemburgse leger op Melsbroek, vandaag was het eerste exemplaar van het Belgische leger aan de beurt. Het nieuwe toestel is niet alleen groter dan haar voorganger, maar kan ook meer personeel en materiaal transporteren en heeft een groter vliegbereik. Momenteel worden nieuwe loodsen gebouwd om de toestellen in Melsbroek te stationeren en te onderhouden. “De komst van de A400M stelt onze luchtcomponent meer dan ooit in staat de militaire en humanitaire missies van de Belgische Defensie ten volle te ondersteunen”, zegt Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

De A400M kan dienen voor het vervoer van personen, grote hoeveelheden materiaal, voertuigen en humanitaire goederen. "Daarnaast kan het ook ingeschakeld worden om landgenoten te repatriëren, al dan niet gewond. Ook de paracommando’s kunnen uitgebreid gebruik maken van de A400M om hun sprongen uit te voeren", aldus Dedonder.

Foto:  © Malek Azoug
 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.