Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste druivenknip in Overijse

Eerste druivenknip in Overijse

In Overijse is vandaag het startschot gegeven van het nieuwe druivenseizoen. De druiventrots wordt deze zomer extra in de verf gezet met wandel- en fietstochten, beleefactiviteiten en twee boeken over de Brabantse tafeldruif.

Het druivenseizoen en bijhorende campagne 'Druiventro(t)s, een zomer vol pittige activiteiten' werd met een eerste druivenknip op gang getrapt. Die eer was dit jaar voor VRT-gezichten Michaël Van Droogenbroeck en Annelies Van Herck. "Het seizoen loopt van augustus en oktober en dit jaar stellen we de beleving bij de serrist centraal", zegt gedeputeerde Monique Swinnen (CD&V). "Er is niets heerlijker dan het persoonlijk en authentieke contact te ervaren en de tafeldruiven te proeven bij onze gastvrije serristen."

De komende weken kan je tijdens wandel- en fietstochten en beleefactiviteiten het verhaal van de tafeldruif ontdekken. Daarnaast realiseerde FERM vzw ook twee boeken over de vrucht: 'Proef de passie' en 'Zelfgeknipt'. "Het eerste boek heeft een toeristische inslag en trekt een blik geschiedenis open terwijl het tweede boek een teeltgids is voor iedereen die serredruiven wil aanplanten en verzorgen", zegt Monique De Dobbeleer, directeur van FERM.

 Wil je op ontdekking gaan en het smaakvolle verleden proeven van deze druivenregio? Waag dan hier je kans voor een Druiventrotspakket!