Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Emeritus abt Piet Wagenaar (91) overleden

 

Emeritus abt Piet Wagenaar (91) overleden

De Abdij van Grimbergen is in rouw. Vannacht is emeritus abt Piet Wagenaar overleden. De Nederlander leidde 22 jaar de abij. Wagenaar werd 91 jaar.

Piet Wagenaar werd geboren in het Nederlandse Westwoud en vond in 1952 zijn weg naar de Abdij van Grimbergen. In 1966 werd hij benoemd tot pastoor van Grimbergen en werd ook eerste deken van het pas opgerichte dekenaat Grimbergen. In 1982 kreeg hij de leiding over de Abdij van Grimbergen. In 2004, toen Wagenaar 75 jaar werd, werd hij opgevolgd door de huidige abt Erik De Sutter.

Foto: Abdij van Grimbergen

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.