exhibitionist_zaventem.png

Exhibitionist slaat minstens 40 keer toe

woe 17 apr 2019

De politie is op zoek naar een exhibitionist die sinds 2016 actief is in Zaventem. Tot nu toe sloeg hij al minstens 40 keer toe. “Dit jaar zijn er nog geen nieuwe feiten gemeld, maar we vrezen dat hij vroeg of laat terug toe zal slaan," zegt de politie van Zavente

De man slaat voornamelijk toe in het centrum van Zaventem. “We zien dat hij vaak komt op plaatsen waar luchthavenpersoneel of luchthavencliënteel vertoeft,” zegt Floriane Delien van de politiezone Zaventem. Sinds 2016 zijn er al zo'n 40 feiten van exhibitionisme gemeld in Zaventem. Volgens de politie kan dat aantal nog oplopen omdat slachtoffers schroom kunnen hebben om een incident te melden.

De man sloeg in het begin vooral overdag toe, nadien ook 's avonds en 's nachts. De man benadert jonge vrouwen en minderjarigen. Slachtoffers zijn daarbij onder de indruk van de kalmte die de man uitstraalt. “Hij stapt ook van en naar woningen als hij een slachtoffer benadert. Hij wil de schijn opwekken in de buurt te wonen,” zegt Delien.

Goede beschrijving

Dankzij twee ooggetuigen heeft de politie eind vorig jaar een robotfoto kunnen maken. De man is tussen 30 en 40 jaar oud en ongeveer 1m75 lang. Hij heeft kalend of heel kortgeschoren haar, een rond gezicht en een typische Vlaams accent. Hij zou vaak een grijze / beige, losse broek met zakken dragen. Hij gaat steeds heel rustig te werk en heeft duidelijk kennis van de omgeving.

Het zou kunnen dat de dader nog meer feiten heeft gepleegd. De speurders vragen dan ook aan alle slachtoffers om zich te melden. Getuigen kan via het gratis nummer 0800/30.300 of het online invulformulier op de website van de federale politie.

Beeld: Faroek Live