Extra jobs door record aantal passagiers voor Brussels Airport

maa 18 aug 2014

Het gaat goed met Brussels Airport. Vorig maand was nog de drukste maand ooit op de luchthaven van Zaventem. Er kwamen 2,3 miljoen passagiers over de vloer, en dat is een absoluut record. Het vorige record dateert van veertien jaar geleden.

2,3 miljoen passagiers in de maand juli: dat hebben ze in Brussels Airport nooit eerder meegemaakt. Het record werd bovendien gerealiseerd met 22 procent minder passagiersvluchten dan het vorige record in juli 2000. Dat komt omdat er grote toestellen worden ingezet. Sinds een aantal maanden is er ook groter aanbod op Brussels Airport van vluchten en bestemmingen.  En dat zorgt voor een grote reislust bij de Belg, zegt de woordvoerster bij Brussels Airport Nathalie Van Impe.

Volgens transporteconoom Eddy Van de Voorde worden door de groei 600 extra jobs gecreëerd op de luchthaven, al is een precies aantal moeilijk te becijferen. “Het is in ieder geval zo dat Brussels Airport de tweede grootste economische motor van België is met ongeveer 20.000 werknemers.  En als we de indirecte jobs erbij nemen, dan komen we op 60.000 jobs”

Maar het blijft moeilijk om alle vacatures ingevuld te krijgen.  Er is dus constant een zoektocht naar goeie mensen en er is een constant aanbod van jobs op de luchthaven, aldus Van de Voorde.