Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Facebookactie voor renovatie station Vilvoorde groot succes

Facebookactie voor renovatie station Vilvoorde groot succes

De Facebookactie die de stad Vilvoorde heeft opgericht om te ijveren voor een snelle renovatie van het treinstation in Vilvoorde krijgt veel respons. De online petitie kreeg al meer dan 1300 'likes'. Er werden ook al veel foto's op de webpagina geplaatst die de slechte staat van het station aantonen. 

 

Het station van Vilvoorde is met een gemiddelde van 6000 pendelaars per werkdag het drukste station van onze regio. Maar ondanks de populariteit verkeert het al jaren in erbarmelijke staat.  De perrons zijn verouderd, de trappen zijn versleten en de doorgangen zijn doordrongen van het vocht. Al jarenlang belooft de NMBS om het station te renoveren, maar het bleef tot nu toe bij woorden.

Meer nog, begin november raakte bekend dat de renovatie van het station van Vilvoorde voor onbepaalde tijd is uitgesteld omdat de federale regering moet besparen. Het stadsbestuur van Vilvoorde vond dat de maat vol was en richtte daarom de Facebookpagina 'Vilvoorde eist renovatie station' op. Het is een soort online petitie die pendelaars oproept om foto’s en filmpjes te delen van de slechte staat van het station.  

De groep telt ondertussen meer dan 1300 leden. Sommige van hen hebben een heleboel foto's gedeeld die de verloedering in de verf zetten van wat ooit een architecturaal pareltje was. Vilvoorde hoopt hiermee extra kracht te kunnen zetten achter haar eis. Het is de bedoeling om alles nog voor het einde van het jaar aan de NMBS, Infrabel en de overheden bezorgen.