Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Familie eist 4 miljoen euro schadevergoeding voor aanrijding zoon

Familie eist 4 miljoen euro schadevergoeding voor aanrijding zoon

Al negen jaar wacht de familie van Wim Ost op een schadevergoeding voor het ongeval waarbij de Dilbekenaar betrokken raakte. De man werd in 2010 aangereden door een wagen en liep daarbij blijvende lichamelijke schade op. Zijn advocaat vraagt nu een schadevergoeding van meer dan 4 miljoen euro.

Op 23 april 2010 steekt Wim Ost met zijn fiets aan de hand de Ninoofsesteenweg ter hoogte van het tankstation Q8 over, wanneer een chauffeur een rood licht negeert en hem aanrijdt. Wim belandt in een diepe coma, waar hij pas weken later uit ontwaakt. De nu 32-jarige Wim draagt tot op vandaag de gevolgen van het ongeval. Stappen kan hij opnieuw, maar heeft voor zowat alles hulp nodig. Bovendien is zijn kortetermijngeheugen volledig weg.

Anderhalf jaar na het ongeval kreeg de chauffeur die Wim aanreed zijn straf, maar de uitbetaling van de schadevergoeding blijft uit. Die is door de advocaat van de familie vastgesteld op 4,2 miljoen euro. In dat hoge bedrag zit onder andere de mislopen inkomsten die Wim zou verdienen. De man stond als laatstejaarsstudent burgerlijk ingenieur namelijk aan het begin van een veelbelovende carrière.

De verzekeringsmaatschappij betaalde intussen al zo'n 360.000 euro uit, maar betwist de totale schadevergoeding. Het wil de resterende 3,8 miljoen niet ophoesten. De politierechter van Halle zal begin november bepalen hoeveel de verzekeringsmaatschappij effectief nog zal moeten betalen.