Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietsbruggen over de Zenne geopend

Fietsbruggen over de Zenne geopend

In Zemst zijn vandaag de twee nieuwe fiets- en voetgangersbruggen over de Zenne ingehuldigd. Die vormen een belangrijke schakel op de fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel. Het gaat om een investering van meer dan 2 miljoen euro.

Een eerste brug, ter hoogte van de Zenneweg in Eppegem, werd eind augustus 2017 in gebruik genomen.  De werken aan de tweede brug en het bijhorend jaagpad werden eind vorig jaar afgewerkt. Vlaanderen wil jaagpaden maximaal gebruiken voor het aanleggen van fietssnelwegen.

Met de infrastructuur wordt een eerste gedeelte gerealiseerd van het ruim 11 kilometer lange deeltracé van de fietssnelweg F1 tussen Mechelen en Vilvoorde. Het totale kostenplaatje bedraagt 2,1 miljoen euro. De fietsbruggen werden gebouwd door de Vlaamse Waterweg. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie Vlaams-Brabant betaalden mee.

Vandaag werd ook meteen de start van de werken gegeven van de verbinding van de brug aan de Heidestraat richting Mechelen. De fietssnelweg wordt verder aangelegd tussen de nieuwe fietsbrug en de grens met Mechelen. Ook de fietspaden langs de Brusselsesteenweg worden heraangelegd. Die werken moeten klaar zijn tegen eind dit jaar.

Foto: Twitter Wim Dauwe