Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fitnesscentra sporten 10.000 kilometer voor 10.000 levens

Fitnesscentra sporten 10.000 kilometer voor 10.000 levens

Heel wat fitnesscentra hebben het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Door de coronacrisis ze zijn al maanden dicht en voelen ze zich door de overheid in de steek gelaten. "Bovendien verleg je zo het probleem," vinden ze, "want ook te weinig sporten doodt mensen." Daarom organiseerden ze de actie '10.000 kilometer voor 10.000 levens,' waarbij ze samen 10.000 kilometer aflegden op hun toestellen. Dat gebeurde onder de eerste lentezon buiten én uiteraard coronaproof.

Wij trokken naar de sportievelingen van Studio Q in Sint-Pieters-Leeuw. Zij zetten hun hometrainer en roeimachine voor één keertje buiten voor de deur om daar te sporten. Het doel? Samen met 134 andere fitnesscentra 10.000 kilometer afleggen om symbolisch 10.000 levens te redden. “Met onze actie willen we er op wijzen dat sporten echt wel nodig is om gezond te zijn,” aldus Petra Schoonjans van Studio Q. “De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat we twee keer per week intensief aan cardiotraining moeten doen. Dus wandelen is oké, maar het is geen sport.”

De fitnesscentra hopen binnenkort op versoepelingen om de deuren weer te kunnen openen. “Wij werken zeer coronaproof,” vindt Schoonjans. “We ontsmetten alles, plaatsen schermen,… Het aantal besmettingen in fitnesscentra is echt verwaarloosbaar.”

Een uitgebreid verslag zie je maandag in ons nieuws.