Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen enkel studiebureau wil impact lawaai luchthaven Zaventem onderzoeken

Geen enkel studiebureau wil impact lawaai luchthaven Zaventem onderzoeken

Geen enkel studiebureau is bereid gevonden om een onderzoek te doen naar de impact van het vliegtuiglawaai boven de luchthaven van Zaventem. Zo'n studie is nochtans cruciaal om een oplossing te vinden in het netelige dossier van de geuidshinder rond Brussels Airport. Het nieuws staat te lezen in de kranten De TIjd en L'Echo.

 

Voige zomer verplichtte de rechtbank federaal minister van Mobiliteit Bellot (MR) om een onafhankelijke studie te laten uitvoeren naar de effecten en de impact van het lawaai rond de luchthaven. Bellot kreeg daartoe van de rechter één jaar. Het was de bedoeling om een internationaal studiebureau aan te stellen. Dat zou zowel de impact moeten berekenen als oplossingen voor het vliegtuiglawaai aanreiken.

Zoveel maanden later heeft zich slechts één studiebureau gemeld. Maar dat bureau zou onlangs nog hebben gewerkt voor het Brussels Gewest en voor Brussels Airport, 2 betrokken partijen in het dossier. Die kandidaat moest dus noodgedwongen worden geschrapt met als gevolg dat de minister op geen enkel bureau een beroep kan doen.

Bellot wil samen met een advocatenbureau nu zelf contact opnemen met mogelijke geïnteresseerde studiebureaus.