Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen Meivuur in Overijse dit jaar

Geen Meivuur in Overijse dit jaar

Geen Meivuur in Overijse dit jaar. Voor de dertigste editie van deze traditie moet de organisatie noodgedwongen uitwijken naar buurgemeente Huldenberg.

 

Op 30 april zal er geen Meivuur branden in Overijse. Dat is voor het eerst in 30 jaar. Het grote openluchtevenement, waar jaarlijks zowat 5000 jongeren naartoe komen, verhuist naar Huldenberg om veiligheidsredenen.

Het Meivuur heeft altijd plaatsgevonden aan CC Den Blank in het centrum van Overijse, maar dat is volgens de politie niet langer veilig. Vorig jaar wou de organisatie al uitwijken naar Kamp Kwadraat, maar burenprotest stak daar een stokje voor. Uiteindelijk werd er een compromis gevonden: het Meivuur brandde aan cultuurcentrum Den Blank, maar de podia stonden op het Begijhofplein.

Eénmalige verhuizing

De oplossing voor dit jaar bevindt zich buiten Overijse. Op 30 april 2015 zal het Meivuur op de parking van sporthal De Kronkel in buurgemeente Huldenberg branden. Volgens burgemeester Brankaer gaat het om een eenmalige verhuizing. Hij hoopt dat het evenement vanaf volgend jaar alsng op Kamp Kwadraat kan plaatsvinden. Tegen dan moet de gemeente het Ruimtelijk Uitvoeringsplan wel nog aanpassen, want daar staat momenteel in dat er geen evenementen mogen plaatsvinden.