diegem.jpg

Geluidsmuur Diegem veroorzaakt wateroverast

don 25 sep 2014

De tien meter hoge muur die Brussels Airport in Diegem, een deelgemeente van Machelen,  liet aanleggen tussen Brucargo en de Felix Timmermanslaan bezorgt de bewoners kopzorgen. Niet alleen is hun mooi uitzicht verdwenen, de aarden heuvel veroorzaakt ook wateroverlast.

De 81-jarige Paul  De Bruycker woont hier sinds 1934. Sinds de komst van de aarden muur vorig jaar beleeft hij nog weinig plezier aan zijn ouderlijk huis. “Het staat hier regelmatig blank.  En het is geen water, wel een soort drijfzand dat van de berg naar beneden spoelt”, aldus De Bruycker. 

De landschapsheuvel is aangelegd om de geluidshinder te beperken maar volgens de omwonenden is daar weinig van te merken.  Brussels Airport groef vorige maand een gracht om de bewoners te helpen. Maar dat brengt geen zoden aan de dijk.

Volgens de buurtbewoners ligt de oplossing echter voor de hand. Achter de tuinen loopt er immers een beek onder de grond waar de gracht zou kunnen op aangesloten worden. Brussels Airport laat weten verveeld te zitten met de zaak en wil een definitieve oplossing uitdokteren.