geldbiljet50.jpg

Gemeente Lennik bespaart fors op verzekeringspremies

don 15 jan 2015

84.923 euro per jaar, dat is het bedrag dat de gemeente Lennik voortaan uitspaart op haar verzekeringspremies. De gemeente heeft al haar polissen voor arbeidsongevallen, brand en aanverwante risico's laten analyseren. Het resultaat is verbluffend: de gemeente kan meer dan de helft besparen op de te betalen verzekeringspremies.

 

Steden en gemeenten kunnen veel geld besparen door hun verzekeringspolissen goed te laten napluizen. Dat bewijst althans de gemeente Lennik. Vorig jaar liet de gemeente een verzekeringsaudit uitvoeren. Alle verzekeringspolissen van de gemeente en het OCMW werden doorgelicht. De gemeente stelde vervolgens een consultingbureau aan om een marktonderzoek te doen. Resultaat: de gemeente kan bijna 85.000 euro per jaar besparen op de te betalen verzekeringspremies. Dat is 52,03 % van wat Lennik tot nu toe betaalde.
 
In een periode waar alle Vlaamse steden en gemeenten op de kleintjes moeten letten, is deze audit dus een echt cadeau. Lennik kan veel geld besparen zonder ook maar één inwoner te raken.