Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeente Londerzeel deelt dienstwagens met burgers

Gemeente Londerzeel deelt dienstwagens met burgers

Autodelen zit in de lift, ook bij Vlaamse gemeentebesturen. Intussen deelt 1 op de 10 gemeenten hun dienstwagens met hun inwoners of doet zelf een beroep op deelauto’s. In onze regio is autodelen al twee jaar lang een feit in Londerzeel.

 

Autodelen kan op allerlei manieren. Sommigen delen privé een wagen, anderen doen een beroep op een autodeelbedrijf zoals Cambio, DriveNow of Poppy om een wagen te ontlenen op het moment dat ze er een nodig hebben. Steeds meer Vlaamse gemeenten surfen mee op die vibe en stappen zelf actief in het autodeelcircuit.

Londerzeel
In Londerzeel worden zo al twee jaar lang dienstwagens uitgeleend aan burgers. Op twee locaties staan buiten de werkuren wagens ter beschikking. Met succes, want de gemeente hoopt dat almaar meer inwoners gebruik maken van de wagens.

Zemst
In Zemst doet de gemeente nog niet autodelen, maar er zijn wel al plannen, klinkt het bij Radio 2. Zo wil de gemeente elektrische wagens aankopen om via een autodeelsysteem ter beschikking te stellen. Ambitie is om dat in elke deelgemeente van Zemst te kunnen doen en ook aan de treinstations wagens aan te bieden.