Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeentehuis Sint-Pieters-Leeuw verhuist diensten voor renovatie gebouw

Gemeentehuis Sint-Pieters-Leeuw verhuist diensten voor renovatie gebouw

Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw die bijvoorbeeld een nieuwe identiteitskaart of een rijbewijs nodig hebben, kunnen daar vanaf maandag 19 juni in de oude bibliotheek voor terecht. Niet meer in het gemeentehuis. Dat wordt binnenkort grondig gerenoveerd, vooral op het vlak van energie. De werken duren normaal gezien iets meer dan een jaar.

 

Tegen maandag moet alvast de financiële dienst van het gemeentehuis ingepakt zijn in verhuisdozen. Dan beginnen de werken aan het gemeentehuis. Gelukkig moeten de dozen niet ver verhuisd worden. De bibliotheek 150 meter verderop wordt de tijdelijke plek voor gemeentelijke diensten. “De bieb was vroeger ook al het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw en wordt dat nu voor een jaartje opnieuw,” zegt burgemeester Jan Desmeth (N-VA). “We voorzien er een onthaal waar mensen hun rijbewijs en reispassen kunnen afhalen. Achteraan het gebouw komt er nog een dienst die zich ontfermt over bouwvergunningen.”

Het huidige gemeentehuis krijgt een stevige make-over: een nieuwe ingang, een wachtruimte en nieuwe loketten. Maar het gebouw wordt vooral energiezuiniger. 60 procent van het totaalbudget van 4 miljoen euro is daarvoor voorzien. Met de ingrepen kan Sint-Pieters-Leeuw tot 75 procent besparen op energie.

De verhuizing van de gemeentelijke diensten verloopt in fases. Een deel van het personeel verhuisde al naar het Colomakasteel en de Brabantpoort. Nu volgen dus nog de financiële dienst en ook de dienst bevolking met een verhuizing naar de bibliotheek.