directrice_nadine.jpg

Gemeentelijke Basisschool Lot zwaait directrice uit met totaalspektakel

vrij 22 dec 2017

In de Gemeentelijke Basisschool in Lot bij Beersel namen leraars en leerlingen vandaag afscheid van directrice Nadine Maes. Na 21 jaar directeur geweest te zijn in de school, ging ze vandaag met pensioen.

Na 21 jaar afscheid nemen van de directrice, dat wilden ze in de Gemeentelijke Basisschool in Lot niet zomaar laten passeren. Er werd een totaalspektakel bedacht, dat vanmorgen al begon bij Nadine Maes thuis. Ze mocht namelijk niet zelf naar school gaan, een ‘taxi’ zou haar oppikken.

Die taxi bleek een tractor te zijn, waarmee Nadine onder politiebegeleiding aan de tocht naar school begon. Dat ging gepaard met champagne en leerlingen, veel leerlingen. Onderweg doken ze overal op. “Heel de weg zag ik het spektakel groeien en toen dacht ik: ‘ze hebben het toch maar weer gedaan’, heel tof vond ik dat,” vertelt een geëmotioneerde Nadine Maes.

Warmte
Het spektakel werd compleet toen aan de kerk van Lot ook de kleuters van de school de directrice stonden op te wachten, mét een fanfare. Daarna was het verzamelen geblazen op de speelplaats. Met een afscheidslied lieten ze hun directrice gaan. “Ik moet zeggen,” besloot Nadine, “het is de warmste week en ik heb al veel warmte gevoeld vandaag.”