Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Goeiedoelenactie Soep’er Cas: ‘omdat hij super was’

Goeiedoelenactie Soep’er Cas: ‘omdat hij super was’

Morgen kan je in Sint-Pieters-Leeuw voor de tweede keer soep kopen bij Ilse en Steve. De jonge ouders verloren in juni hun acht maanden oude zoontje Cas aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Een paar maanden voor ze afscheid van hem moesten nemen, beleefden ze samen met Cas en hun dochtertje Roos een onvergetelijke week aan zee. Dit werd mogelijk gemaakt door vzw Kiekafobee. Voor hen organiseert het gezin nu een soepactie: Soep’er Cas. “Omdat Cas super was,” klinkt het.

 

Vorige week maakten Ilse en Steve een eerste keer soep voor hun goede doel vzw Kiekafobee. De 350 liter pompoensoep vloog de deur uit. Nu bereiden ze maar liefst 500 liter tomatensoep met balletjes die dit weekend verkocht zal worden. “Het geeft ons kracht en warmte om te voelen en te zien hoeveel mensen met ons meeleven en de actie willen steunen,” aldus Ilse en Steve.

Machteloos
Vlak na de geboorte van Cas merkte mama Ilse al snel dat er iets fout was met haar zoontje. “Maar iedereen stelde me gerust en zei dat hij gewoon een rustige baby was,” legt ze uit. Tot de diagnose kwam: een uiterst zeldzame stofwisselingsziekte waar de dokters machteloos tegenover stonden. Cas overleed op 15 juni.

Een paar maanden voor zijn overlijden kreeg het gezin van vzw Kiekafobee de kans om met zijn vieren naar zee te gaan en daar quality time te hebben. De vzw organiseert dergelijke uitstappen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte en omringt hen er met alle nodige zorgen. Om de organisatie te bedanken, organiseren Ilse en Steve nu deze soepactie.

Een liter soep kost 5 euro en kan elke zaterdag worden afgehaald bij het gezin in Sint-Laureins-Berchem. Bestellen doe je via het e-mailadres soepercas@telenet.be. Meer informatie over Soep’er Cas vind je op hun Facebook-pagina