Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gooik roept voorlopig geen deontologische commissie samen

Gooik roept voorlopig geen deontologische commissie samen

De gemeenteraad van Gooik roept voorlopig geen deontologische commissie samen om de politieke verantwoordelijkheid in het lopende fraudedossier te onderzoeken. Meerderheidspartij CD&V wil eerst de resultaten van het onderzoek afwachten.

 

Op de jongste gemeenteraad in Gooik vroeg de N-VA om een deontologische commissie samen te roepen over de rol van de Gooikse politici in het fraudedossier dat momenteel loopt. Het parket Halle-Vilvoorde onderzoekt onregelmatigheden bij bestellingen en het behandelen van sponsors. In dit onderzoek loopt vooral de algemeen directeur in het vizier maar volgens N-VA moet ook de politiek verantwoording afleggen.

Na recente huiszoekingen in het Gooikse gemeentehuis is er nog niemand beschuldigd. Volgens de N-VA kan een deontologische commisie voor transparantie zorgen en zekerheid opleveren in het onderzoek of de politiek alles gedaan heeft zoals het hoort. CD&V wenste niet in te gaan op het voorstel van N-VA. CD&V verkiest het resultaat van het gerechtelijk onderzoek af te wachten. Er komt dus geen deontologische commissie.