Gordelfestival 2016 lokt 16.000 deelnemers

maa 5 sep 2016

Zondag namen 16.000 mensen deel aan de vierde editie van de Topdag van het Gordelfestival, een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. De minder goede weersvoorspellingen en de hevige regenval in de ochtend speelden hierin zeker een rol. 

Het Gordelfestival vierde de terugkeer van de zogenaamde Gordelklassieker. Deze iconische lus van 100 km doorheen de Vlaamse Rand rond Brussel was het paradepaardje van het Gordelfestival. Vanuit centraal trefpunt Provinciedomein Huizingen vertrokken tal van fiets- en wandelroutes doorheen de Groene Gordel. Vooral de ‘Proef de streek’-routes langs tal van geuzebrouwerijen en de Zennewandeling doorheen het Pajottenland & Zennevallei waren echte trekpleisters. Clouseau en Laura Tesoro sloten de dag af met een feest, gratis voor alle sportieve deelnemers.

Het Gordelfestival plaatste dit jaar bovendien de schijnwerpers op Overijse. De gemeente vervulde haar rol als focusgemeente met verve, met een sterk aanbod van fiets- en wandelroutes in de Druivenstreek, avonturensport in het Zoniënwoud, straattheater en muzikale acts in Trefpunt Jezus-Eik. (foto Emile De Vogeleer) 

Bekijk hieronder de uitgebreide sfeerrreportage die Cocktail maakte over het Gordelfestival.