20190613_153358.jpg

Grimbergen bereidt wielerfeest voor

don 13 jun 2019

Morgen houdt de Baloise Belgium Tour, opvolger van de lang vervlogen Ronde van België, halt in Grimbergen voor een tijdrit van 9,2 km. Daags voordien wordt in het centrum van de gemeente al koortsachtig gewerkt om het wielerspektakel te ontvangen. Kers op de taart: Remco Evenepoel verschijnt er na zijn eerste profzege (zie ander artikel) als leider aan de start.

Grote namen die voor de derde etappe van deze meerdaagse naar Grimbergen komen zijn onder meer Tim Wellens, Fabio Jakobsen, Niki Terpstra en gepatenteerde tijdrijders Victor Campenaerts en de laureaat van de tweede etappe vandaag, Remco Evenepoel uit Dilbeek. Ook Brent Van Moer rijdt zijn eerste individuele tijdrit bij de profs. De startplaats van de tijdrit ligt aan het gemeentehuis en de aankomst is voorzien aan de basiliek van Grimbergen. Het Kerkplein wordtingericht als VIP-dorp. De komst van de wielerwedstrijd is een krachttoer die Grimbergen flink in de kijker moet zetten. RINGtv maakte vanmiddag een stukje van de opbouw mee vanop de eerste rang…

Na de passage in Grimbergen trekt de Baloise Belgium Tour nog naar Seraing en eindigt dan zondag met een Limburgse rit van Tongeren naar Beringen.