Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergen schakelt Incovo in in strijd tegen sluikstorten

Grimbergen schakelt Incovo in in strijd tegen sluikstorten

De gemeente Grimbergen gaat naast afvalintercommunale Intradura ook samenwerken met Incovo. Op die manier wil Grimbergen onder meer de sluikstortproblematiek beter aanpakken. De beslissing moet wel nog officieel goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

Grimbergen wil aansluiten bij afvalintercommunale Incovo, dat vandaag al actief is in Meise, Vilvoorde, Zemst, Machelen en Londerzeel. “Het schepencollege heeft principieel beslist om het beheer van de recyclageparken en de aanpak van de sluikstortproblematiek over te dragen aan afvalintercommunale Incovo”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). “Op die manier kunnen we meer dienstverlening aanbieden aan de inwoners. Zo zal Incovo de broodnodige investeringen op het recyclagepark op zich nemen.”

De laatste investering dateert van 2002.  De inwoners van Grimbergen zullen ook terecht kunnen op alle andere recyclageparken van Incovo. De afvalintercommunale moet ook helpen bij de vele sluikstorten die voor vele Grimbergenaren een doorn in het oog zijn. “Incovo biedt een totaalaanpak aan: van communicatie op maat, tot het opruimen van sluikstorten en handhaving. Momenteel heeft de gemeente nog geen uitgewerkt sluikstortbeleid”, aldus Selleslagh.

De samenwerking met Incovo moet wel nog formeel goedgekeurd worden door Incovo en de gemeenteraad.  “De nodige onderhandelingen inzake de overname van het personeel zullen ook nog gevoerd worden met de vakbonden en Incovo, maar we verwachten een gunstige afloop”, stelt burgemeester Chris Selleslagh.

Voor het ophalen van het afval, blijft Grimbergen een beroep doen op afvalintercommunale Intradura. Wat dat betreft zal er voor de inwoners dus niets veranderen.