brouwerij_eylenbosch.png

Groen licht voor renovatie brouwerij Eylenbosch in Schepdaal

din 21 nov 2017

Er is eindelijk groen licht voor de renovatie van brouwerij Eylenbosch, aan de Ninoofsesteenweg in Schepdaal (Dilbeek). In de oude brouwerij komen lofts, appartementen en winkels. De renovatie start al in het voorjaar van 2018.

De mogelijkheid om de oude brouwerij een andere bestemming te geven, bestaat al sinds 2007 dank zij een bijzonder plan van aanleg (BPA). Er kwam echter geen schot in de zaak, tot de eigenaar, de NV Emile Eylenbosch, een nieuw project indiende, samen met Ludo Leuwers van het architectenbureau Osk-ar en vastgoedmakelaar Pajota.

Het schepencollege heeft de bouwvergunning goedgekeurd. Dat betekent dat de renovatie van de oude brouwerij in het voorjaar van 2018 kan beginnen. De brouwerij zal een grondige metamorfose ondergaan, waarbij plaats zal worden gemaakt voor 55 grote en kleinere appartementen, lofts en commerciële ruimtes. Die zullen rond een centraal binnenplein gelegen zijn met ondergrondse parkingplaatsen en fietsenstallingen.

Verwacht wordt dat de renovatie in het voorjaar van 2018 van start kan gaan. Het einde van de werken is voorzien voor 2021.

(Simulatiefoto Persinfo)