Graf is afkomstig uit Dilbeek en werkte aan het begin van zijn carrière onder andere in de keukens van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden en Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem. Een jaar na zijn overwinning in de Junior Kok Kookwedstrijd van Ring opende hij zijn eigen zaak in Ninove, samen met zijn echtgenote Barbara. Twee jaar geleden haalde hij met De Bakermat een eerste Michelinster binnen. Nu mag hij zich van Gault&Millau Jonge Chef van het Jaar in Vlaanderen noemen.
“Kevin Graf toont beter dan ooit tevoren de eigenheid van topingrediënten in fraai gepresenteerde borden waarbij de puurheid van het product centraal staat. Zijn zin voor welgekozen detail en elegante smaakassociaties passen wonderwel in de geest van dit smaakvol gestileerd interieur waar zijn echtgenote en haar team voor een warm onthaal en aangename bediening instaan. Vandaar dat ze deze award trots met hem mogen delen”, klinkt het bij Gault&Millau.
Karen Torosyan, chef van Bozar in Brussel, is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Tweesterrenrestaurant Sir Kwinten in Lennik behoudt zijn score van 17,5/20.
Herbekijk hieronder de finale van de Junior Kok Kookwedstrijd uit 2013, waarbij Kevin Graf als finalist aan de slag gaat.