Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grootse werken aan Jan Bogaertsbrug

Grootse werken aan Jan Bogaertsbrug

In Kapelle-op-den-Bos zijn werken aan de gang aan de Jan Bogaertsbrug. Die krijgt een nieuw besturingssysteem, zodat ze vanop afstand kunnen worden bediend. Op die manier kan het verkeer op en onder de brug vlotter doorstromen. Infrabel en de Vlaamse Waterweg halen voor de modernisering van de brug het grof geschut boven.

In juni werd de baanbrug in Kapelle-op-den-Bos onder handen genomen, deze maand is de spoorbrug aan de beurt. Vandaag komen maar liefst acht kranen ter plaatse om de nodige werken uit te voeren bovenop de brug. Beide bruggen zijn 40 jaar oud, de ingrepen die nu worden uitgevoerd moet de kans op technische storingen verminderen.

“De meeste elektromechanica van deze brug is op het einde van haar levensduur en wordt dus gemoderniseerd. Alle kabels die nodig zijn om de brug te bedienen, worden vernieuwd en de elektromechanica gemoderniseerd”, zegt Hanna El Bachiri van Infrabel. “Alle systemen worden bovendien ontdubbeld. Wanneer één systeem uitvalt door een technische storing, neemt een back-upsysteem automatisch over. Zo ondervindt het verkeer op en onder de bruggen minder hinder bij storingen.”

De werken aan de Jan Bogaertsbrug maken deel uit van de werken tussen op de spoorlijn tussen Mechelen en Dendermonde worden uitgevoerd. Op 26 juli moeten de werken klaar zijn.