Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grote spoorwerken tussen Denderleeuw en Liedekerke van start

Grote spoorwerken tussen Denderleeuw en Liedekerke van start

Dit weekend is Infrabel gestart met werken aan de sporen tussen Denderleeuw en Liedekerke. Onder meer de bovenleiding en dwarsliggers worden vervangen. Dat zal de nodige hinder met zich meebrengen. De werken duren tot eind deze maand. 

Tussen het station Denderleeuw en Liedekerke worden maar liefst 10.000 dwarsliggers en zowat alle sporen en negen kilometer bovenleiding vervangen. Ook 14 wissels en de waterdichting van twee bruggen worden onder handen genomen. De werfzone is zo’n 5 kilometer lang. De werken duren tot en met 23 augustus en kosten zo’n 9 miljoen euro.

De werken zullen heel wat spoorhinder met zich meebrengen. “Tijdens het weekend zal het treinverkeer onderbroken zijn. Dan wordt er een aangepaste busdienst voorzien door de NMBS”, zegt Charlotte Verbeke van Infrabel. “Ook tijdens de week wordt het aanbod aangepast, maar dan blijft wel één spoor in dienst.”

NMBS raadt haar reizigers aan hun reis goed voor te bereiden en vooraf de routeplanner te raadplegen. Na de werken kan de snelheid op de spoorlijn 50C richting Brussel verhoogd worden naar 90 kilometer per uur.

Foto: Infrabel