Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halse handelaar start actie voor dakloze man

Halse handelaar start actie voor dakloze man

Een warme daad in de stad Halle. Al enkele maanden bedelt een man in de buurt van de lederwarenwinkel van Philip Demanet. Van de man wegjagen is geen sprake bij de Halse handelaar, hij is een actie gestart om de man te helpen. Met succes. Morgenvroeg wordt alles wat ingezameld werd afgegeven aan de man.

Volgens Demanet ontvluchtte de man zijn land en woont sindsdien in een bestelwagen. De voorbije maanden gaf Philip de man al eens een koffie en sandwich, of tijdens het warme weer een ijsje. Ook Liszi en Guszt, de honden van de man, kregen regelmatig water van Philip. Maar nu gaat de Halse handelaar een stap verder.

“De politie heeft hem een aantal keren gecontroleerd en deze persoon heeft helemaal niets op zijn kerfstok staan. Ik vind dat hij geholpen moet worden. Samen met enkele bevriende handelaars ben ik op het idee gekomen om ons goed hart te tonen. Breng op donderdag 17 oktober om 10u stipt wat niet bederfbare voeding, drank, hondenbrokken mee... het maakt niet uit wat”, roept Demanet op via Facebook.

Met succes, zo blijkt. De respons is groot. Op sociale media worden foto's gedeeld van ingezameld voedsel voor de man en zijn trouwe viervoeters. Dierenplezier Zennevallei heeft een bon geschonken voor een volledige check-up voor de honden. “Voor wie donderdag niet kan komen, maar wel wil steunen, hebben we een urne geplaatst op de toog. Die gaan we de donderdag overhandigen aan de dakloze man”, zegt Demanet. 

Foto: Facebook