Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Handelaars Halle zijn bezorgd over facelift binnenstad

Handelaars Halle zijn bezorgd over facelift binnenstad

Halle zal in de toekomst een grondige facelift ondergaan. Maar de handelaars maken zich zorgen over het verdwijnen van heel wat parkeerplaatsen. 

Het project moet de leefbaarheid in de binnenstad verbeteren. Daardoor zal het uitzicht van de Mariastad grondig veranderen.

Blikvanger zijn de parkings. De parkeervoorzieningen op het Possozplein, de Leide en voor het sportcomplex verdwijnen. In de plaats komt er een ondergrondse parking van 300 wagens. Volgens een berekening van het studiebureau dat de toekomstvisie heeft uitgewerkt zouden er slechts 50 parkings verloren gaan. Bovendien heeft de NMBS plannen voor een nieuwe parkeertoren aan het station waar ook zo’n 330 wagens terecht kunnen. Maar volgens de Verenigde Handelaars zal het vedwijnen van de huidige stadsparkings nefaste gevolgen hebben voor de handelaars en de horeca op de Grote Markt.

Voorts wordt de Vuurkruissenstraat doorgeknipt. Op de leegstaande percelen worden er woningen gebouwd. Ook op het Possozplein komt er ruimte voor nieuwe bebouwing net als in de Mgr. Senciestraat en de Louis Thibautstraat.  Achter sporthal De Bres wordt een nieuwe groene zone aangelegd waarbij de Zenne opnieuw zichtbaar wordt gemaakt. Het speelplein en de sportvelden moeten daarvoor wijken en worden elders opnieuw aangelegd.

Voorts komt er een voetgangersbrug over het kanaal. En de Jean Laroystraat tot slot wordt een fiets- en wandelzone vanaf de Porseleinstraat (Garage Don Bosco). Het verkeer zal dan via een nieuwe straat die zal aangelegd worden langs de treinsporen, het centrum kunnen bereiken. (foto: studiebureau Omgeving)

Klik op de foto hieronder voor alle details van de toekomstvisie Possozplein en omgeving uitgewerkt door het studiebureau Omgeving.