'Heraanleg S-bocht Overijse duurt wellicht nog twee weken'

vrij 8 mei 2020

In Overijse zal de heraanleg van de befaamde S-bocht in het centrum nog twee weken duren. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Ook al liggen de werken niet meer stil, door de coronacrisis was er een probleem met de levering van de bewapeningsnetten.

In Het Nieuwsblad legt schepen van Openbare Werken Sven Willekens (Open VLD) uit dat er nu meer duidelijkheid is over de levering van de nodige materialen voor de heraanleg van de S-bocht in Overijse. De onderleverancier bevestigde Willekens dat de netten zijn aangekomen en de schepen vermoedt dat de werkzaamheden komende maandag of dinsdag opnieuw zullen worden opgestart.

Eigenlijk moest de S-bocht al eind maart heraangelegd zijn. Maar door de coronacrisis werden de werken toen een maand stilgelegd. Nu de bewapeningsnetten op komst zijn, zal het twee dagen duren om die netten te installeren. Vervolgens komt er een tweede onderlaag, een toplaag in asfalt en moet de wegmarkering aangebracht worden. Volgens schepen Willekens een klus van zo’n twee weken.