Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hof van Cassatie verwerpt beroep in zaak-Heyvaert

Hof van Cassatie verwerpt beroep in zaak-Heyvaert

Het Hof van Cassatie heeft het beroep van Kevin D.C. in de zaak-Frederik Heyvaert verworpen. De Merchtemnaar werd in juni vorig jaar veroordeeld tot 15 jaar cel omdat hij in 2015 Heyvaert heeft doodgeschoten. De man houdt vol dat het om een ongeluk gaat.

Kevin D.C. en slachtoffer Frederik Heyvaert uit Malderen waren op 15 maart 2015 samen uitgegaan en hadden gedronken en drugs gebruikt. Nadien trokken ze naar het appartement van Kevin D.C., die een pistool bovenhaalde. Hij zette het wapen tegen het hoofd van het slachtoffer en haalde de trekker over. Nadien verborg Kevin D.C. het lichaam van Frederik Heyvaert in zijn bestelwagen. Die werd samen met het lichaam  een maand later teruggevonden aaneen leegstaand bedrijfspand in Merchtem. 

Kevin D.C. houdt nog altijd vol dat het om een ongeluk ging en niet wist dat er een kogel in het wapen zat. Maar volgens het Hof van Cassatie wist de verdachte dat wel en schoot hij Frederik Heyvaert dus opzettelijk neer. Eerst werd de verdachte door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 10 jaar cel. Voor het Hof van Beroep werd Kevin D.C. veroordeeld tot een zwaardere straf: 15 jaar cel.