Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hou rekening met afsluitingen A8 voor vernieuwing wegdek

Hou rekening met afsluitingen A8 voor vernieuwing wegdek

Vanaf morgen zijn er werkzaamheden op de A8 in Halle. Van maandag tot woensdag wordt er gewerkt aan de op- en afrittencomplexen van Halle en Tubize. Van donderdag tot zaterdag is de A8 zelf aan de beurt en krijgt het stuk tussen de Edingsesteenweg en Rodenemweg een nieuwe asfaltlaag. Vrijdag- en zaterdagnacht wordt de A8 dan ook volledig afgesloten voor het verkeer.

Vorig jaar kreeg de A8 al een grondig onderhoud. Toen vernieuwde Wegen en Verkeer het wegdek tussen de op- en afrittencomplexen. Nu krijgen de op- en afritten zelf en het volgende stuk van de A8 een nieuwe bovenste asfaltlaag.

Van maandag tot donderdag worden de twee op- en afritten in beide richtingen aangepakt. Elke op- en afrit wordt daarom tussen 20u en 06u afgesloten voor het verkeer. Later deze week wordt er gewerkt op de A8 richting Ring rond Brussel. Tussen de Edingsesteenweg en de Rodenemweg moet het verkeer richting Brussel van donderdag tot zaterdag over een versmalde rijstrook rijden. Op vrijdag en zaterdag wordt de snelweg ’s nachts van 23u tot 05u helemaal afgesloten tussen de Nijvelsesteenweg en de Edingsesteenweg. Het verkeer moet dan in beide richtingen omrijden via de Alsembergsesteenweg, Brusselsesteenweg en Edingsesteenweg.

Wegen en Verkeer maakt van de werkzaamheden ook gebruik om ter hoogte van de Rodenemweg een nieuwe voetgangersbrug over de A8 te plaatsen.

Meer informatie vind je op wegenenverkeer.be/halle