Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Inbrekersbende opgepakt dankzij ANPR-camera's

Inbrekersbende opgepakt dankzij ANPR-camera's

Afgelopen weekend zijn vier jongeren op heterdaad betrapt bij een inbraak in Overijse. De inbrekers konden worden ingerekend dankzij de ANPR-camera’s.

Een week geleden noteerde een alerte buurtbewoner de nummerplaat van een voertuig dat gebruikt werd bij een woninginbraak in Overijse. Toen de ANPR-camera’s rond Overijse afgelopen zaterdagavond de nummerplaat herkenden wanneer hetzelfde voertuig de gemeente opnieuw binnenreed, sloeg de lokale politie onmiddellijk in actie. Een patrouille kon de wagen snel lokaliseren en stelde zich verdekt op in de buurt. Niet veel later zagen de politie-inspecteurs hoe vier jongeren een woning verlieten met vier zakken gevuld met drank, kledij en speelgoed. De verdachten werden onmiddellijk opgepakt.

Na hun arrestatie verklaarden ze dat ze de inbraak hadden gepleegd toen een mooi huis hun aandacht had getrokken. De vier jongeren hadden een raam ingeslagen en hadden de hele woning doorzocht. Ze gingen aan de haal met vier zakken gevuld met kledij, speelgoed en flessen sterkedrank. Het gaat om vier Roma uit de streek rond Charleroi. Ze beweren minderjarig te zijn, maar een botscan moet dat nog bevestigen. Afhankelijk van dat resultaat zullen de verdachten nadien worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter of de jeugdrechter.