Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ine Van Wymersch: “Politiegeweld streng vervolgen? Geef ons dan volwaardige justitiesite”

 

Ine Van Wymersch: “Politiegeweld streng vervolgen? Geef ons dan volwaardige justitiesite”

Iemand die verdacht wordt van geweld tegen de politie en waarbij een agent arbeidsongeschikt raakt, moet volgens een omzendbrief voortaan altijd voor de parketmagistraat verschijnen en verhoord worden. Procureur des Konings Ine Van Wymersch stelt zich vragen bij de haalbaarheid van de maatregelen als ze kijkt naar haar parket Halle-Vilvoorde.

Wie verdacht wordt van opzettelijke slagen of verwondingen tegen politie moet voortaan altijd voor de parketmagistraat verschijnen en door hem verhoord worden. Daarnaast kan het dossier niet meer zonder gevolg kan geklasseerd worden. Dat zegt een nieuwe omzendbrief om strenger en sneller op te treden tegen politiegeweld. Procureur des Konings Ine Van Wymersch stelt zich vragen bij de haalbaarheid voor haar parket. “Voor vele dossiers is het zinvol om de verdachte voor te leiden bij de procureur. In het parket van Halle-Vilvoorde kan dit door de gebrekkige huisvesting  al zes jaar niet. Ik pleit dan ook voor een volwaardige justitiesite in Halle-Vilvoorde”, aldus Van Wymersch.

Van Wymersch krijgt steun van Christian Denoyelle van de Hoge Raad voor de Justitie. “Ik beklaag de procureur van Halle-Vilvoorde. Hoe gaat zij de richtlijn om telkens de verdachte van geweld tegen politie te ontvangen in praktijk kunnen brengen?  Als je weet waar het parket vandaag gehuisvest is, wordt dat een heikele opdracht”, aldus Denoyelle op sociale media.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.