Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ine Van Wymersch: “Politiegeweld streng vervolgen? Geef ons dan volwaardige justitiesite”

Ine Van Wymersch: “Politiegeweld streng vervolgen? Geef ons dan volwaardige justitiesite”

Iemand die verdacht wordt van geweld tegen de politie en waarbij een agent arbeidsongeschikt raakt, moet volgens een omzendbrief voortaan altijd voor de parketmagistraat verschijnen en verhoord worden. Procureur des Konings Ine Van Wymersch stelt zich vragen bij de haalbaarheid van de maatregelen als ze kijkt naar haar parket Halle-Vilvoorde.

Wie verdacht wordt van opzettelijke slagen of verwondingen tegen politie moet voortaan altijd voor de parketmagistraat verschijnen en door hem verhoord worden. Daarnaast kan het dossier niet meer zonder gevolg kan geklasseerd worden. Dat zegt een nieuwe omzendbrief om strenger en sneller op te treden tegen politiegeweld. Procureur des Konings Ine Van Wymersch stelt zich vragen bij de haalbaarheid voor haar parket. “Voor vele dossiers is het zinvol om de verdachte voor te leiden bij de procureur. In het parket van Halle-Vilvoorde kan dit door de gebrekkige huisvesting  al zes jaar niet. Ik pleit dan ook voor een volwaardige justitiesite in Halle-Vilvoorde”, aldus Van Wymersch.

Van Wymersch krijgt steun van Christian Denoyelle van de Hoge Raad voor de Justitie. “Ik beklaag de procureur van Halle-Vilvoorde. Hoe gaat zij de richtlijn om telkens de verdachte van geweld tegen politie te ontvangen in praktijk kunnen brengen?  Als je weet waar het parket vandaag gehuisvest is, wordt dat een heikele opdracht”, aldus Denoyelle op sociale media.