Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Infoavond over retailpark The Leaf in Ternat

Infoavond over retailpark The Leaf in Ternat

In Ternat staat op maandag 19 februari een informatieavond op het programma rond het retailpark The Leaf. De plannen van projectontwikkelaar Redevco worden niet door iedereen op gejuich onthaald. 

Er wordt volop gewerkt aan het winkelcomplex op de oude Ikeasite in Ternat, dat eind dit jaar klaar moet zijn. Intussen diende projectontwikkelaar Redevco een bijkomende vraag in om op de site onder andere een bioscoopcomplex met 11 zalen te bouwen. De werken aan een complex met 13 winkels zijn intussen al begonnen. Het is de bijkomende aanvraag voor cinemazalen (en recreatie) die vragen doet rijzen.

De bouwheer wilde tot dusver niet reageren, maar laat nu weten dat alle Ternattenaren welkom zijn op een informatievergadering op maandag 19 februari, om 20 u in het gemeentehuis van Ternat. Het project zal daar worden toegelicht door Kristof Restiau, de managing director van Redevco. Nadien is er de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Intussen stelde de gemeente Ternat ook een extern studiebureau aan om de impact op het verkeer van de verschilende projecten samen te berekenen. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 23 februari.