Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Infosessie rond Ringtram in Vilvoorde

Infosessie rond Ringtram in Vilvoorde

Zaterdag organiseerde De Lijn in Vilvoorde de laatste workshop omtrent de nieuwe tramlijnen. Het tracé van de ringtram loopt door Vilvoorde. Bewoners konden hun bezorgdheden en ideeën delen over de ringtram.

 

De ringtram loopt van Jette naar de luchthaven van Zaventem.  De Lijn polste dit weekend naar de mening van de Vilvoordenaars over het tracé. “Uiteindelijk kent niemand de omgeving zo goed als de inwoners zelf en vinden we het ook maar normaal dat we naar hen luisteren en rekening houden met de dingen die zij ons aangeven”, zegt Dominique Renders van De Lijn Vlaams-Brabant.

Volgens de voorstanders van het tracé is het essentieel dat de tramlijn er komt in z’n huidige vorm. “Het tracé loopt langs ale belangrijke tewerkstellingspolen: het centrum van vilvoorde, de Medialaan en dergelijke. Er zijn mensen die alternatieven voorstellen waarbij de tram niet meer in het centrum van Vilvoorde zou komen, maar dat lijkt me geen goede zaak voor de middenstand”, meent Jan Vanseveren van Treintrambus Vlaanderen. Maar het tracé heeft ook tegenstanders. “Er zijn veel betere alternatieven dan een tram die zomaar door de woonwijken rijdt”, zegt Jan Pootemans van het actiecomité Vilvoorde Ontspoort.