plantentuin_meise.jpg

Internationale erkenning voor Plantentuin Meise

woe 22 mei 2019

Plantentuin is erkend als Advanced Conservation Practitioner. Dat wil zoveel zeggen als een botanische tuin die op wereldschaal het verschil maakt als het gaat om behoud van plantendiversiteit. 

De erkenning werd gegeven door de Botanic Gardens Conservation International. De organisatie, die de zowat 2.000 botanische tuinen ter wereld overkoepelt, voerde een diepgaand onderzoek, en concludeerde dat de Plantentuin een belangrijke rol speelt in de bescherming van de plantendiversiteit.

Zo heeft de tuin meer dan 1.079 plantensoorten in collectie die in geen enkele andere plantentuin bewaard worden en 3.227 plantensoorten in minder dan vijf tuinen. Plantentuin Meise is maar wat blij met deze erkenning, en hangt ze dan ook officieel uit aan de ingang.

"Plantentuin Meise is vereerd met de erkenning en wordt daardoor nog gesterkt om door te gaan met haar inspanningen voor de  instandhouding van plantendiversiteit wereldwijd, via haar onderzoeksprogramma’s, collectiebeheer en via de bewustmaking van het grote publiek," Elke Bellefroid van Plantentuin Meise.