Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Inzamelactie voor Halse bedelaar groot succes

Inzamelactie voor Halse bedelaar groot succes

RINGtv berichtte gisteren reeds over de inzamelactie door Halse handelaars voor een bedelaar in de stad. Vanmorgen, uitgerekend op de Werelddag tegen Armoede, kregen de man en zijn twee honden de oogst van de actie te zien. En die overtrof alle verwachtingen…

Al enkele maanden bedelt een man in de buurt van de lederwarenwinkel van Philip Demanet in Halle. Volgens Demanet ontvluchtte de man zijn land en woont hij sindsdien in een bestelwagen. De voorbije maanden gaf Philip de man al eens een koffie en sandwich, of tijdens het warme weer een ijsje. Ook Liszi en Guszt, de honden van de man, kregen regelmatig water van Philip. Maar daar liet de Halse handelaar het niet bij. 

Demanet: “De politie heeft hem een aantal keren gecontroleerd. Hij heeft helemaal niets op zijn kerfstok. Ik vind dus dat hij geholpen moet worden. Samen met enkele bevriende handelaars ben ik op het idee gekomen om ons goed hart te tonen.” Via Facebook riep hij collega-handelaars en anderen op om vanmorgen niet bederfbare voeding, drank of hondenbrokken, voor de man zijn trouwe gezellen, mee te brengen. De actie liep als een trein. Een aanzienlijke hoeveelheid voedsel voor de man en zijn honden werd bijeengebracht en Dierenplezier Zennevallei schonk een bon voor een volledige check-up voor beide viervoeters. Vraag blijft nu hoe het met de man verder moet.

Een verslag van het warme gebeuren zie je vanavond in ons nieuws.