Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jonge boeren voeren actie in Rode: “Geef ons een toekomstperspectief”

 

Jonge boeren voeren actie in Rode: “Geef ons een toekomstperspectief”

Deze week trekken de leden van de Groene Kring, de grootste vereniging van jonge land- en tuinbouwers, met een colonne tractoren door Vlaanderen. Vandaag deed de colonne Vlaams-Brabant aan, met stopplaats in Sint-Genesius-Rode. “Onze toekomst staat onder druk”, zeggen de jonge boeren.

 

“Om te blijven zorgen voor uw voedsel en uw landschap, zijn jonge boeren onmisbaar”, klinkt het bij de leden van de Groene Kring. Maar volgens de jonge boeren ziet hun toekomst er niet rooskleurig uit. “Het stikstofdossier dreigt namelijk een grote impact te hebben op de mogelijkheid om een landbouwbedrijf uit te baten. Bovendien ligt de vergunningsverlening quasi volledig stil en wordt het ondernemerschap van jonge boeren zo beperkt”, zegt landbouwer Bert Felis. “Daarnaast zet het steeds veranderende beleid de rechtszekerheid van boeren op de helling. Daar komt nog bij dat de toegang tot grond steeds schaarser wordt, waardoor jongeren geen ruimte hebben om te boeren.  Zo dreigen jonge boeren en hun familiebedrijven niet meer verder te kunnen.”

Om aandacht te vragen voor hun problematiek trekken de jonge boeren de hele week in colonne door Vlaanderen. Vandaag was Vlaams-Brabant aan de beurt. De landbouwers hielden vanmiddag halt in Sint-Genesius-Rode. Nadien geven ze het symbolische estafettestokje door aan een nieuwe groep boeren van een volgende provincie.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!