Kan Grimbergen ambitie waarmaken om drie punten te pakken tegen Tervuren-Duisburg?

zon 11 nov 2018

Twee seizoenen geleden speelde Grimbergen nog in de tweede amateurklasse. Nu staat het tiende in de eerste provinciale, van een negatieve spiraal gesproken. Vorige maand nam Stef Van Winckel het team in handen. Hij wil de negatieve spiraal doorbreken, maar onder zijn leiding verloor Grimbergen een keer en speelde het twee keer gelijk. Vanmiddag wilde Van Winkel graag zijn eerste driepunter pakken. Dan moest Tervuren-Duisburg voor de bijl. Voor de match stond Tervuren negende met een puntje meer dan Grimbergen.

De thuisploeg dreigt in het begin van de wedstrijd het meest, maar echt doelgevaar levert dat niet op. Dat creëren de bezoekers wel. De vrije trap van Laklia wordt door Sulmon uit de winkelhaak gebokst. De corner die daarop volgt, belandt uiteindelijk bij Iglesias Rodriguez. Sulman moet platgaan om het afstandsschot uit zijn doel te houden.Aan de overkant is Grimbergen nog één keer gevaarlijk. De trap van Onwuekelu gaat maar net naast. Na een povere eerste helft staat het 0-0.

Na zeven minuten in de tweede helft lijdt Grimbergen duur balverlies op het middenveld. Laklia en Deneffe spelen de situatie goed uit. Deneffe trapt Tervuren op voorsprong, 0-1.Het gaat van kwaad naar erger voor Grimbergen. Op het uur kopt Artois de voorzet van Hendrickx tegen de netten, 0-2 voor de bezoekers. Na even wachten is het raak voor de thuisploeg.zet voor, Onwuekelu kopt binnen. Het is 1-2.

In de slotfase gaat Grimbergen nog op zoek naar de gelijkmaker. Gastoune van ver, zijn schot wordt door Hannon in hoekschop gebokst.Die corner kopt Onwuekelu naast, meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Grimbergen verliest met 1-2 van Tervuren-Duisburg.