fraude_factuur3.jpg

Klanten Ternatse bedrijven opnieuw slachtoffer van factuurfraude

din 25 nov 2014

Er is nog altijd geen spoor van de bende die in de omgeving van Ternat facturen onderschept en vervalst. De zaakvoerder van bouwbedrijf De Marie in Ternat noemt het onderzoek naar de oplichters schandalig. Omdat het rekeningnummer op de facturen naar enkele van z'n klanten vervalst werd, liep hij al 35 000 euro mis.

Michel De Marie is z'n vertrouwen in het onderzoek naar de factuurfraude kwijt. Al vier keer bleek een factuur op weg naar de klant vervalst te zijn. Een jaar geleden kwam het eerste fraudegeval aan het licht.  Toen ging het om zo’n 20000 euro. 

De valse facturen zijn bijna een exacte kopie van de echte. Alleen de drie rekeningnummers van het bouwbedrijf zijn verdwenen, in de plaats ervan staat een vals rekeningnummer van de oplichters. Maar waar en hoe de fraudeurs de facturen onderscheppen en wie er achter de valse bankrekening zit is nog altijd niet duidelijk.

“Normaal gezien staat achter elke bankrekening een fysieke persoon. Maar blijkbaar wordt op geen enkel niveau de juiste personen gevonden. Momenteel horen wij niks van de banken,  of van de postkantoren.  Het is schandalig dat er geen actie ondernomen wordt”, aldus Michel De Marie van het gelijknamige bouwbedrijf. 

Michel De Marie is lang niet het enige slachtoffer van de fraude. Ook het bedrijf Carro-Bel en meubelbedrijf Marc Segers, allebei uit Ternat, werden op dezelfde manier opgelicht.

Nog geen verdachten

Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt dat er nog geen spoor is naar de verdachten. Wel zijn al enkele mensen gevonden die hun rekeningnummer laten gebruiken door oplichters. Maar de fraudeurs zelf zijn nog niet gevonden.