Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lantmännen bouwt industriële bakkerij Londerzeel weer op

Lantmännen bouwt industriële bakkerij Londerzeel weer op

Vanmiddag is de eerste steen gelegd van een nieuwe industriële bakkerij van Lantmännen Unibake in Londerzeel. Op 17 juni vorig jaar brandde de vorige fabriek volledig af.
 
 
 
 
 

Aan de Nijverheidsstraat in Londerzeel heeft Werner Devinck, CEO Lantmännen Unibake, woensdagmiddag de eerste steen gelegd van een nieuwe industriële bakkerij die in de plaats komt van de vorige die op 17 juni 2015 volledig verwoest werd door een aangestoken brand. De op één na grootste speler in industriële bakkerijproducten in Europa investeert 100 miljoen euro in de nieuwbouw die eind 2016 in gebruik genomen zal worden.
 
De nieuwe bakkerij is 32 meter hoog en heeft een oppervlakte van 8.500 m2. Het zal vier hightechnlijnen huisvesten, een volledig geautomatiseerd magazijn met state-of-the-arttechnologie en 28.500 palletplaatsen. Vanuit Londerzeel bedient Lantmännen Unibake België niet alleen de Belgische markt maar ook een aanzienlijk deel van de Europese markt met verschillende soorten brood, croissants, chocoladebroodjes, stokbroden, hamburger- en hotdogbuns.
 
"Met onze gloednieuwe bakkerij zetten we onze ambities kracht bij om met Landtmännen Unibake in het hart van Europa een 'bread valley' uit te bouwen", aldus Werner Devinck. Lantmännen Unibake heeft in ons land nog bakkerijen in Moeskroen en Brussel die samen goed zijn voor een omzet van 140 miljoen euro. De productiesite in Londerzeel wil men uitbouwen tot een expertisecentrum op vlak van brood en baguettes.
 
Devinck zei ook dat hij de ambitie heeft om de nummer één in te worden in Europa via investeringen in verschillende Europese markten. Lantmännen Unibake, dat een dochterondernemer is van de Zweedse coöperatieve Lantmännen Group, is momenteel met 35 industriële bakkerijen en 5.800 werknemers actief in 14 landen. De producten worden in meer dan 60 landen gecommercialiseerd.