Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leerlingen Campus Wemmel steunen Think Pink met 1.250 borsten

Leerlingen Campus Wemmel steunen Think Pink met 1.250 borsten

In de keukens van Campus Wemmel staat vandaag alles in het teken van 1.250 borsten. Geen echte borsten uiteraard, maar taartjes in de vorm van borsten. Die maken en verkopen de leerlingen patisserie om de nationale borstkankercampagne van Think Pink te steunen. Radiopresentatrice An Reymen is meter van het project en mocht voorproeven.

Veertien dagen werk kostte het de leerlingen patisserie van Campus Wemmel om de 1.250 taartjes vandaag klaar te krijgen. De borstentaartjes bestaan uit een vanillemousse met frambozencrêmeux en een amandelbiscuit. Ouders van leerlingen en sympathisanten van de school en van Think Pink konden een bestelling plaatsen. Om lekker te smullen, maar vooral om het goede doel te steunen. Want almaar meer vrouwen krijgen te maken met borstkanker, steeds vaker op jonge leeftijd. “We worden allemaal op de één of andere manier geconfronteerd met kanker,” legt initiatiefneemster en leerkracht patisserie Katleen Van Hassel uit. “Oktober staat elk jaar in het teken van borstkanker en dus vond ik het een goed idee om daar in de keuken mee aan de slag te gaan.”

Radiopresentatrice An Reymen uit Grimbergen moest niet lang nadenken toen haar de vraag werd gesteld om meter te worden van het project. “In mijn familie heb ik ook al te maken gehad met borstkanker. Bovendien heb ik mezelf preventief laten opereren Ik weet dus eigenlijk wel heel veel over borsten (lacht).” Het resultaat wordt gesmaakt. Letterlijk en figuurlijk. “De borstentaartjes zijn heel mooi geworden. Er zit ook een ‘tjoepke’ op dat niet al te hard op een tepel lijkt. Dat maakt het eigenlijk nog leuker. Ik ga er eerst lang naar kijken, de taartjes goed bestuderen en er vervolgens met mijn lepeltje door gaan,” aldus Reymen.