mars_haacht.jpg

Leerlingen vragen aandacht voor 'moordstrookje'

din 15 jan 2019

De leerlingen en personeelsleden van Don Bosco Haacht hebben vandaag een mars gehouden op de Provinciesteenweg tussen Haacht en Kampenhout. Ze willen af van het moordstrookje of ook wel het fietspad dat ze elke dag moeten gebruiken om van en naar school te fietsen.

 

In Don Bosco Haacht gaan ook heel wat leerlingen uit Steenokkerzeel en Kampenhout naar school. Zij moeten dus ook elke ochtend de Provinciesteenweg gebruiken. Die verbindt Kampenhout-Sas met Haacht. De voorbije jaren kwamen twee leerlingen van de school om het leven langs de gevaarlijke steenweg. Leerlingen, leekrachten en directie voerden daarom vandaag actie en ijverden voor een veiligere fietsstrook.

Ook Gwenny De Vroe - eerste schepen in Kampenhout en Vlaams volksvertegenwoordiger - sluit zich aan bij het protest. "Als mama van twee kinderen word ik geregeld aangesproken over de onveilige situatie op de N21. Ik heb dit dossier op Vlaams niveau meermaals aangekaart. Helaas moet ze vaststellen dat er weinig beweging komt. De budgetten, plannen en ontwerpen liggen op tafel, maar stappen vooruit worden er op korte termijn niet gezet," aldus De Vroe, die hoopt dat Agentschap Wegen en Verkeer dringend inspanningen levert om de veiligheid voor fietsers langs de steenweg te garanderen.