Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lokale radio’s hekelen oneerlijke concurrentie

 

Lokale radio’s hekelen oneerlijke concurrentie

De lokale radio’s vragen aan minister van Media Sven Gatz dat de regionale reclamemarkt niet langer zou verstoord worden door Radio 2 en Nostalgie.

Ons land telt nog enkele tientallen onafhankelijke lokale radio’s. Hun belangen worden verdedigd door de VRRO (Vereniging Regionale Radio Omroepen). Onder meer Radio Victoria (Halle), Spits FM (Opwijk) en Stadsradio (Halle) maken deel uit van de VRRO.

Voor hun inkomsten zijn de lokale radio’s aangewezen op de regionale reclamemarkt. Maar die wordt volgens de VRRO al een tijdje grondig verstoord door Radio 2 en Nostalgie. Vroeger hadden nationale radio’s geen interesse in de regionale reclamemarkt. Maar omdat Radio 2 en Nostalgie nu ook hun reclameblokken ontkoppelen, zien de lokale radio’s ook heel wat inkomsten verdwijnen. Een lokale adverteerder kan nu immers gericht en betaalbaar adverteren op een nationale zender.

De VRRO vraagt daarom bevoegd minister dat de nationale omroepen zich houden aan het mediadecreet en een einde maken aan hun commerciële ontkoppelingen. Anders bestaat de kans dat ook andere commerciële stations zoals Q-music en  Joe FM zich in de toekomst gaan storten op de regionale reclamemarkt, aldus Michel Vanderfeesten van de VRRO

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!