Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Machelen: "Broeklin als hefboom voor andere projecten"

Machelen: "Broeklin als hefboom voor andere projecten"

De gemeente Machelen is tevreden met de toekenning van een omgevingsvergunning aan Broeklin, de werkwinkelwijk die moet komen op de oude industriesite in de gemeente. Machelen ziet de vergunning als een hefboom om de komende jaren ook andere projecten in het gebied te realiseren.

De plannen om de oude industriezone in Machelen en Vilvoorde te herontwikkelen zijn intussen vijftien jaar oud. De omgevingsvergunning van Vlaanderen voor Broeklin ziet Machelen dan ook als een belangrijke doorbraak na jarenlange stilstand. “Broeklin is één van de hefboomsites,” zegt Steve Claeys (N-VA), schepen van Ruimtelijke Ontwikkeling. “Het project zal een trigger zijn en een boost geven aan de andere hefboomsites die een doorstart zullen kennen.” Claeys geeft de CAT-site, de Kerklaan en de Renault-site als voorbeelden.

Masterplan
Aan de Kerklaan rijst CityGate, een project met meer dan 160 appartementen al uit de grond. Op een steenworp van de Broeklin-site plant Machelen ook nog een park, horeca, winkels en kantoren in te richten. “Het gaat om een masterplan dat we nu volop aan het bespreken zijn,” legt Claeys uit. “Zo is het project op de CAT-site erg groot en zal alles daar wat gefaseerd verlopen.”

Als alles volgens schema verloopt, zou Broeklin in 2024 de deuren openen. Machelen maakt zich sterk de eigen projecten dan ook klaar te hebben. De gemeente wil daarom dat ook de geplande investeringen in mobiliteit snel zichtbaar worden.