maggie_blockie.jpg

Maggie De Block uit Merchtem wil graag sociaal departement

woe 8 okt 2014

Nu het regeerakkoord een feit is, moeten enkel nog de ministerposten in de regering Michel I  verdeeld worden.  Daar zouden de onderhandelaars al vrij ver in zijn maar voorlopig worden hierover geen officiële verklaringen afgelegd.  Eén van de kanshebbers op een functie is ongetwijfeld Maggie De Block uit Merchtem.  

De uittredende staatssecretaris voor Asiel en Migratie is immers één van de populairste politici van het land. Toen duidelijk werd dat de liberale familie de premier mocht leveren was De Block één van de Vlaamse kanshebbers.  Maar ook in Wallonië werd ze in de peilingen het meest genoemd als toekomstige premier, voor Didier Reynders (MR), Kris Peeters (CD&V) of Charles Michel (MR). 

De Block is dus zeker één van de kanshebbers voor een functie binnen de nieuwe federale regering. Ze hoopt stiekem op een sociaal departement.  Dat zei ze voor aanvang van het partijbureau van Open VLD.  

 

Andere Vlaams-Brabantse namen die circuleren zijn Koen Geens (CD&V)  uit Oud-Heverlee, in de vorige regering minister van Financiën, en de Lubbeekse burgemeester Theo Francken (N-VA).

Verwacht wordt dat in de loop van de week alle namen zullen bekend zijn.  Zaterdag zouden de nieuwe excellenties dan naar koning Filip kunnen gaan om de eed af te leggen.  Dinsdag staat in de Kamer de beleidsverklaring van de nieuwe premier Charles Michel geprogrammeerd.