Meer dan 300 verkeersinbreuken aan werken Ternat

din 11 feb 2020

De politiezone TARL heeft sinds oktober vorig jaar meer dan 300 verkeersinbreuken vastgesteld aan het op- en afrittencomplex in Ternat. Om de doorstroming van het verkeer te bevorderen moeten bestuurders die van de E40 vanuit Brussel komen, doorrijden tot aan de rotonde. Al lappen heel wat bestuurders dat aan hun laars.

Heel wat bestuurders slaan meteen linksaf of draaien voor de rotonde op één van de winkelparkings. De handelaars kaartten eerder bij RINGtv de gevaarlijke verkeerssitutatie al aan. Het negeren van de verkeersborden die verbieden om linksaf te slaan op de Assesteenweg, is de meest voorkomende verkeersinbreuk die werd vastgesteld sinds de start van de werken. In totaal gaat het om 311 verkeersinbreuken.

Een andere inbreuk is het niet respecteren van de aangepaste snelheid. De volledige werfzone is namelijk zone 30. De werken aan het op- en afrittencomplex duren tot de zomer van dit jaar. De werken moeten de plek verkeersveiliger maken. Zo worden de kruispunten conflictvrij gemaakt, komt er een aparte bushaven en afgescheiden fietspaden.