Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meise wil camera’s inzetten tegen sluikstorters

Meise wil camera’s inzetten tegen sluikstorters

In Meise heeft een sluikstorter opnieuw een berg afval gedumpt in de Kerkhofstraat. Het is niet de eerste maal dat er afval wordt achtergelaten. Schepen Van Doorslaer wil nu camera’s inzetten.

“In de Kerkhofstraat hebben we een paar maand geleden met vrijwilligers een berg afval geruimd tijdens een grootscheepse zwerfvuilactie. Maar daar is niet veel meer van te merken”, zucht zwerfvuilmeester Luc Larivière. Ook vorige week had hij een sluikstorting ontdekt en die afvalberg wordt elke dag groter. “Bij een onbewoonbaar huis wordt gewoonweg alles over een muurtje gekieperd. Dit is onvoorstelbaar. Er liggen intussen al zo'n 70 zakken. Dit moet echt stoppen. Ik ben ten einde raad”, zegt Larivière.

Het is ook weinig opbeurend nieuws voor de 250 vrijwilligers die in Meise een maand geleden de mouwen hadden gestroopt voor een grote gemeentelijke zwerfvuilactie. Voor Milieuschepen Paul Van Doorslaer (N-VA) is de maat meer dan vol. “Dat dergelijke wanpraktijken  ongemerkt kunnen blijven doorgaan, is  onbegrijpelijk. De beloofde mobiele camera's van Incovo zijn hoogdringend nodig, willen we sluikstorters op heterdaad kunnen betrappen”, aldus Van Doorslaer.  Zowel de afvalintercommunale Incovo als de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) zijn voorstander van het inzetten van zo’n verborgen camera’s.