boduin_musical.png

Musical ‘Dat heet dan gelukkig zijn’ eert werk van Mary Boduin

maa 13 maa 2023

In Meise speelde afgelopen weekend de musical ‘Dat heet dan gelukkig zijn.’ Die vertelt het leven van Mary Boduin, de schrijfster van de klassiekers ‘Dag vreemde man’, en ‘Gelukkig Zijn’, en nog zo’n duizend andere liedjes. Zij zelf stond nog nooit in de spotlights, maar genoot daar nu zichtbaar van.

In 1967 schrijft Mary Boduin haar eerste grote hit: Alleen met zijn twee voor Louis Neefs. Het liedje is meteen een schot in de ros. Een hit is geboren, één van velen. Tot op vandaag schreef Mary meer dan duizend liedjes. Nummers waar de artiesten destijds de eer voor opstreken. Daar moest dringend verandering in komen. “Het is de intentie om met de musical Mary in de schijnwerpers te plaatsen”, zegt productieleider Thomas van Riet. Mary zelf genoot van de aandacht. “Het heeft mij geraakt. De musical is prachtig, met zo’n 150 mensen die op het podium staan."

De musical kwam in Meise ook een beetje thuis. Boduin schreef ook voor haar harstvriendin Ann Christy, die bijna 40 jaar geleden op het kerkhof van Meise ten grave werd gedragen. Haar toenmalige man hertrouwde met Liliane Saint-Pierre, die niet kon ontbreken. “Mary verdient meer dan wie ook deze aandacht”, zegt Saint-Pierre. “Wat ik geweldig aan haar vind, is dat ze na al die jaren naar de wereld kijkt alsof alles fantastisch is. Ze schrijft niet alleen mooie teksten, maar ook gevoelige teksten. Ze is ook gewoon een gevoelig mens.”